Monday, October 13, 2008

Penilaian

Penilaian dan nilai. Dua aspek yang saling berkait rapat. Pendek kata. Kita sering dinilai.

Ada penilaian yang baik. Ada penilaian yang buruk. Ada juga penilaian yang ntah apa-apa. Ada penilaian antara Tuhan dan manusia. Ada penilaian antara manusia dan manusia. Ada juga penilaian antara manusia dan alam semesta.

Namun apa yang pasti. Hari ini adalah hari yang bersejarah buat sekelompok manusia.

Hari ini adalah hari Penilaian Menengah Rendah (PMR). Jadi aku ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat menduduki peperiksaan dan selamat maju jaya kepada semua pelajar tingkatan tiga seluruh negara. Amnya.

Buat pelajar tingkatan tiga sekolah aku. Khususnya. Aku doakan kalian beroleh kejayaan kelak. Aku yakin mereka mampu untuk melakukan sesuatu. Aku berharap mereka dapat menjawab peperiksaan dengan hati dan jiwa yang tenang.

Kejayaan pasti menanti anda...

P/s : Sebenarnya budak-budak gua rilek dan cool jep. Gua dan cikgu-cikgu plak yang cuak lebih-lebih!! Sampai memulas-mulas perut dibuatnya. Ntah lah labu...

33 comments:

Farid Abu Talib said...

kahkahkah. suspen beb lu punya entri kali ni. kahkahkah. selamat juga untuk semua pelajat tingkatan tiga seluruh malaysia. negara kita tanggungjawab kita. pelajar kita juga tanggungjawab kita. jantung hati kita juga tnggungjawab kita. kahkahkah. jadilah guru yg bertnggungjawab.

rahimin idris said...

cikgu, aok kena jaga budok?

fARHaNALiCiOus said...

erk. adek saya pun dinilai harini. hope dia dapat jawap dengan baik.
dek, chayOk!

Si Kachak Suparjo said...

Tolong2 la bagi toyol kat budak2 tu.

Musti diorang sayang ko lebih.

ha ha.

Kema said...

itu baru studen... dah kecut2 perut
kalu anak sendiri... kecut tubuh bdn kot...

hehe.

eniway, good luck pada studen2 kamu :)

Kikuri said...

Berdebar.... Pasni, hasil dari PMR plak, some of them akan ke sekolah aku. Pesan kat students, kalau sapa2 berminat nak masuk ke mana2 sekolah teknik di seluruh malaysia, isi borang online lagi senang...

P/S-
Iklan... hehehehe...

biskutrajin said...

2 la name nye cikgu mithali..heheh

hajime said...

cilakak!
intro ko best dowh...
dem...

ah tok said...

Ada soklan bocor subjek Sains dan Matematik.

Gua dengar la..

Sains soklan 12. Matematik soklan 21.a


.

farah sr said...

kena jaga dewan peksa tak?
result pmr tak best
rasa nak repeat je..

sootsprite said...

hang ajar subjek apa eh?

btw mmg slalu student buat bodo n relax je time exam
parents n cikgu yg nervous lebih2 kn
hikhik

Did said...

aku slalu dgr pasal soklan bocor. tapi knp isu ini tidak sehangat bumbung parlimen bocor? hehehe! jgn risau cikgu-cikgi PMR...PMR jge sbenarnye adalah penilaian terhadap guru tersebut. rasa2 brape A?

Dzulkarnain Mohamad said...

aku dulu tak sempat nak ambik PMR..
.
.
.
.
aku ambik SRP..

t.a.t.a said...

bulan poser dah abeh. klau jual toyol mesti lares kan? hahah

Jack a.k.a adDam said...

Eih cube meh kongsi sikit nape cikgu cikgi yg neves lebih² mase student ade paper penting.

ad3ck said...

ade cikgu tuh time exam cenggini la yg dia suka. dapat dok kat satu depan dewan, nampak cam busy tp sebenarnye main game hphone eheheh. ko jgn cenggitu plak ;p.

poyotito's said...

steady la cikgu!!

lu ajor budok form berapa jep?

Don Balon said...

Cikgu padel..
rilek aa ..
aok ngajor subjek ape?

Cintawinn said...

Saspender ar ko..aku paham perasaan ko sbb kakak aku pon cikgu..slalu neves kalo time2 budak exam.Hanya mereka yg tau kenapa.

Izzah Malik said...

rilek cikgu,
boleh tu bejaya:)

budak UKM said...

ini blog budak-budak UKM:

http://diskopi.wordpress.com

kalo lu mau layan, sila-silalah berkunjung ke blog kami.

ini blog merupakan suatu percubaan untuk menjadi kool tetapi gagal. tetap dilihat poyo!

tapi biar poyo jangan paip*!

*paip ialah singkatan kepada pemuda anti ilmu pengetahuan - PAIP!

nununu said...

selamat menduduki peperiksaan
jgn berdiri mase jwb exam
menduduki lah

yoshz said...

PMR= pahamin rejab?

aRe You? said...

kekadang..nak gelak pon ade...bile cikgu umur muda..kikiki cam klaka... :D slalu dulu2 cikgu spek tebal,misai gulung2,rambut putih2,ade butak2 skit.skang cam..ouuchhh cikgu jambu *blushing*

l.i.f.e said...

selamat untuk kamu wahai cikgu2 semua.

hahahaha....komen yoshz macam sim ya alip lam...giler! :))

Redzwan Abdullah said...

Huhu...
Memang cikgu yang berdeikasi tinggi, berhemah, sayang akan anak murid dsb...
Haha...
Good Luck untuk dajk-dak ko..

bungaditepijalan said...

hye cikgu!
:D

dugongsenyum said...

Selamat pagi cikgu! :)

alif-mikail said...

Selamat Pagi Chekgu!

tasikmerah said...

oooo... kamu cekgu yer... :)

selamat pagi cekgu.




lawatan balas.

padelkopak said...

farid,
suspen sbb gua br nk blaja wat entri seram!

rahimin,
gua x jaga budok.tlg tgk2 je...

farhanalicious,
padanla gua tgk lu cuak semacam.

suparjo,
ikut rasa binasa, ikut hati mati...

kema,
klu anak sendiri...ntah blom kawen lg.

kikuri,
iklan yg berinformasi.tq.

biskutrajin,
igt ade suami mithali jer...

hajime,
saje wat suspen!

ah tok,
student gua mana layan soalan bocor...x mencabar.

farah sr,
x jaga pon.malangnya pmr x bley repeat...

sootsprite,
ilmu hisab jer...

did,
gua rase straight A's xde kot.sbb depa amik bhs arab!!payah woo...

dzulkarnain,
srp pon standard ape!

tata,
budak gua takut sama toyol!

jack,
sbb terlebih prihatin.

ad3ck,
gua mana layann game hp!xde feel...

poyotito's,
gua mmg steady jep.ajor f1 smpi f4...amacam?

don balon,
gua rilek.ajor ilmu hisab.

cintawinn,
tau xpe.hanya cikgu yg tahu...

izzah,
sejuk telinga gua dengor...

bdk ukm,
gua mesti layan punya!

nununu,
kena diri gak masa nak kuar g tandas...

yoshz,
apa yg lu merepek nih!

ayu,
cikgu muda yg jambu?peh!

life,
mmg cam shial komplen die...berbulu je gua tgk!

redzwan,
aku syg murid, murid syg aku!

bungaditepijalan,
hye murid!

dugongsenyum,
selamat pagi murid!

alif-mikail,
dah tgh hari la...

tasik merah,
lawatan sambil belajar...

Muntah Hijau? said...

Alamak bai!
lu cikgu rupanya.
respeknya!
selamat pagi cikgu!!!!

padelkopak said...

muntah hijau?,
alah lu ni...jgn la cakap camtu!!
segan la gua.gua bkn cikgu besar pon, cikgu biasa je.neway, tq.

*selamat pagi murid-murid*