Thursday, October 23, 2008

Panahan asmaradana

Beberapa bulan yang lalu. Sejak aku menjadi blogger tegar...

Aku dah takde feel nak layan rancangan kat tv. Melainkan bola dan berita. Aku dah takde nafsu nak main bola petang-petang. Walhal dulu-dulu tak boleh miss. Aku juga dah takde rentak nak tidur awal. Sedangkan dahulunya sebelum jam dua belas dah melepek atas katil. Aku sering ralit sehingga terlajak membawa ke pukul satu pagi atau lebih. Kini segalanya berubah.

Arakian, sebelum aku bercuti sempena Hari Keputeraan Sultan Pahang dan Deepavali. Kamu juga. Ada persoalan yang ingin aku ajukan.

Adakah itu suatu yang normal? Atau aku saja yang mengalaminya? Tolong jawab brader.

P/s : Amacam geliga tak otak gua? Meninggalkan lu orang dengan satu persoalan yang begitu bersahaja tetapi mendalam maknanya. Petang ni gua dah gerak balik kampung. Gua tunggu beb jawapan lu...

43 comments:

alif-mikail said...

Ala.. tahu la esok hari hadi sultan pahang..

koi je keje sebab koi keje kat terengganu dem dem dem!

mrblind said...

aku syak ko dah jatuh cinta la..jatuh cinta dengan blog..

rOhock said...

tu petanda-petanda yang merbahaya tu...baik lu pergi jumpa bomoh cepat...nanti lagi mudarat...hahahaha

Kema said...

itu ketagih namanya.

ahkak ghaser... tak smua org alaminya.

tenkiu ;)

Honey Bee said...

Dalam apa2 hal kita perlu besederhana..tue dah gian namanya.. perlu dikawal tue..

rahimin idris said...

woi, aku pun nak cuti sok!

pjoe said...

berblog boleh buat kita kecap sekelumit rasa gembira, sedih, piss off dan juga kecewa

blog dapat rapatkan silatulrahim

nak hug?
hahaha

Kikuri said...

Kalau aku, cosider normal. Aku sebelum berblog pun mmg ngadap lappy 25/7... takpe, selagi ko masih bole berinteraksi dengan dunia luar, oklaa tuuu.....

Farid Abu Talib said...

kahkahkah. blog mcm ganja. ketagih. sehari tak mengadap gua pasti meleleh air liur belakang pintu. kahkahkah. lu pun serupa deh. kahkahkah.

Si Kachak Suparjo said...

Aaaaa.

Welcome tu blogosphere!

cHreT!

Redzwan Abdullah said...

Haha...
Aku walaupun orang jerantut tp tak dapat cuti...
Sian aku...
Ape la...
Haha

Don Balon said...

maner aci weh..!!
koi orang pahang jugek.. esok kena keje..
isnin pun kene keje..takde he la yang itu..koi bukan sambut dipabali.. hihi

o-y-e-t-t said...

kenape lu bole cuti????

farah sr said...

kalu aku ada laptop sendiri..
dan ada line internet sendiri..
aku juga sama macam ko..
aku sudah jatuh cinta
dengan blog.
nak hug jugak..
hahahahaha

kojah said...

wakakakaka...sm la...dh gle ngan blog!~

Hanim said...

Biasala tu, blogging memang addictive

poyotito's said...

gua duduk sini je gian lain macam.
balik kampung haram tak peduli apa jadi kat blog..

Did said...

normal...

biskutrajin said...

kita serupa....kita serupa

farhanaLicious said...

esok cuti ke?cesss.. tak aci nih.


*nasib baik tak sampai tahap mabuk blog agi. huhu

bungaditepijalan said...

blog addict nie.
:D

utopia said...

opp padel kau same ngn aku..
emm tapi aku kalau xsentuh blog xblh hidup..

Dzulkarnain Mohamad said...

sedap la duk pahang..cuti 4 hari direct..

aku pn ingat nak balik tp ada commisioning pulok..

slow-slow je berblog jgn sampai lalai kerja pulok..

Desperado said...

Aku juge lebih kurang dengan ko! Nasib baik ingat anak bini jer...

l.i.f.e said...

sebenarnya segala menda yg kekait dgn internet ni mmg addictive. pepandai lah curik masa.
jangan cikgu abaikan anak murid sudah lah ye

Izzah Malik said...

uish sedap lah mak aku cuti ye.patut la lancar je wat open house. aku tertinggal pulak sebab dah nak exam!ceit.xpe xpe..

Izzah Malik said...

untuk soalan cikgu tu kan, saye rase lah, cikgu pun dah ketagih blog. ade rase nak gigit papan kekunci x?

Kak Long said...

tu namanya pemalas!!!

.::c!kzUrA::. said...

hehe..tu da ketagih da tu..ish3!kene p jmpe dukun tu..kah kah..

yeyy!!arini zura pon nk blik kg!!huhu

Suka Bebel said...

aku makin ramai kawan sejak mula bloging ni.hehe...salam kenalan lah ye?

tasikmerah said...

oooo... lu sambut deepavali ye...

oooo.... baru aku tau.... oooooo...








keh keh keh.

Pecah Kepala said...

hoo lu dah jatuh cinta sama blog.

t.a.t.a said...

itu semua normal la dear. esok2 dah buhsan sok balik jugak ke tabiat asal. lumrah hidup tu.

lindosh said...

dah makan muruku ke?

kecik said...

eh jap.x paham la.kelam btol.
balik cepat! ilangkan segala persoalan di hati kecik! hambik ko!

jonhafkian said...

btol!!!mmg addicting.blog serve my needs for reading.it's no longer time for facebook anymore.don't worry,i'm sure a lot out there also like us who are addicted to blog.

padelkopak said...

alif,
nasib la lu.

mrblind,
gua x biase ngan cinta2 ni.

rohock,
ok.gua pecut jumpe bomoh!

kema,
mmg gua ketagih.

honey bee,
baik tuan!

rahimin,
lu g mintak ngan sultan pahang.

pjoe,
lu biar betol nak hug gua?

kikuri,
gua setuju!

farid,
berbuih mulut brader!

suparjo,
gua pon kena chret?

redzwan,
sape suruh lu sokong MU!

don balon,
meh cn gua bg lu maruku,

oyett,
sbb gua anak pahang.

farah sr,
lu g kat pjoe!

kojah,
kita serupa...

hanim,
tu yg bahaya beb.

poyotito's,
itu mcm ka?

normal,
lu mmg supportive!

biskutrajin,
serupakah kita?

farhana,
gua tak togok maa...

bungaditepijalan,
tu la pasal!

utopia,
lu lg bahaya.

dzulkarnain,
student tetap dihati!

desperado,
gua bujang lagik, apa cerita?

life,
gua x penah lupa yg itu.

izzah,
xpe len kali bole lagi.

kak long,
aduh!

cikzura,
nanti gua wat appointment!

suka bebel,
yg tu mmg gua setuju!

tasikmerah,
nak maruku?

pecah kepala,
gua ingat la.

tata,
gua pon syak cenggitu...

lindosh,
xde sorang macha pon yg offer.

kecik,
gua mmg dah tenang sejak balik dr kg!

jonhafkian,
gua pon da x brape layan frenster.

are-name said...

tumpang komplen yer...

saya juga cuba menjadi pem'blog' tegar seperti saudara. tapi apakan daya masa terlalu menyanyangi ku, terlalu cemburu pada encik blog. arghhhh kusut!!

padelkopak said...

are-name,
tu masalah biasa.gua pon slalu gak nak update sbb banyak idea!!tp masa yg tidak mengizinkan...

xpe maafkanlah encik masa....

Don Balon said...

padel..
update la weh.. berakor doh koi menunggu..

padelkopak said...

don balon,
ok brader!lu tunggu.sok pagi-pagi lagi gua pecut laju2 ke sekolah sekaligus mengupdate blog gua yg dah bersawang ni...

MJ said...

that's pretty normal beb. Kalau tak, takkan aku dah blogging since 5 years ago...

kangkadang rasa cm lifeless pun ada. Ehehe!

padelkopak said...

mj,
dats gud!jawapan lu mmg berjaya menyejukkan hati gua yg gundah gulana ni...