Monday, October 20, 2008

Bila agaknya aku boleh tarik rambut kerinting Rossi?


Litar Sepang hanya akan menganjurkan Moto GP sampai tahun depan saja. Itu yang member aku cakap. Maksud dia Litar Sepang hanya ada kontrak selama setahun saja lagi.

Nama member aku ni Zizol. Mat-mat Kelantan panggil dia Jijoe. Mamat nilah yang bertanggungjawab menghidupkan semangat Moto GP dalam diri aku. Memang bara semacam hati aku bila sebut pasal Moto GP.

Aduh. Jantung aku berdegup dah lain macam. Aku mula cuak. Dah la aku tak pernah jejak kaki kat sana. Walhal aku teringin benar nak melihat aksi bersahaja Valentino Rossi memotong di selekoh tajam. Sambil melakukan aksi corner baring di atas litar. Sambil mengasah pad lutunya itu.

Maklumlah aku peminat nombor satu pemegang nombor keramat 46 tu. Paling tidak dapat berbalas senyuman dengan Rossi ketika upacara penyampaian trofi. Jadilah. Paling tidak juga dapat aku menyambut kasut atau helmet racing kepunyaannya yang dicampak ke bawah dari podium.

Sebenarnya pakcik aku yang bekerja di KL ada offer tiket. Tapi memandangkan aku tengah kopak. Jadi terpaksalah aku membatalkan niat untuk melihat kelibat Casey Stoner, Nicky Hayden, Danny Pedrosa, Jorge Lorenzo dan yang paling penting kelibat 'The Doctor'.

Nasib baik aku boleh tengok live kat channel ESPN. Terubat juga duka. Hilang juga rasa panas di hati. Nasib baik juga Rossi menang bergaya di tempat pertama. Jadilah. Itu pun sudah memadai buat aku.

P/s : Gua dengar berita kontrak Litar Sepang dilanjutkan sehingga 2010. Nasib baik. Makanya gua ada lagi dua tahun untuk mengumpul dana bagi memastikan misi gua berjaya. Akan gua mulakan tabiat mari menabung dan memegang prinsip 'sikit-sikit lama-lama jadi bukit'. Bermula dari sekarang!!

29 comments:

Farid Abu Talib said...

kahkahkah. woit mau pergi bersama siapa? jika kamu masih single tiada lemang pulut marilah kita pergi berdua. kahkahkah

farhanaLicious said...

mahal sangat ke tiket dia? ades. berapa?

tasikmerah said...

jadi bukit? tak nak lah.







jadi emas ok.







he he...

prejudis said...

xberape nak pasti sudah sara ade lg ke x..

Anasir said...

rossi rulues! Dia amat berani di selekoh dengan hikmat tayar melenting-lenting menjejak tanah..

Aku bukan nak cakap apa, pasal dia terlalu ada passion dengan motor kan, aku rasa dia akan tamatkan karier dia pon dalam arena moto gp jugak..

u know what i mean?

Macam steve irwin!

pjoe said...

rossi is da man
sapa yg ckp dia tak best adalah manusia yg idup dalam denial

Kikuri said...

X yah kumpul laaa.. Bulan doblas ni kan ada lagi... simpan je duit tu buat dana...

sootsprite said...

aku dulu cube gak nk menonton sukan2 mcm moto @ F1
tp bile tengok 2-3 lap aku da bosan
hahaha
sbb jalan dia sama jek
buat lah laluan kat tepi sungai ke, naik bukit ke, atas padang golf ke
mencabar sket aku tgk
wahahaha

erkkk kenapa ko tempek gmba mamat tu kurek telinga :|

Si Kachak Suparjo said...

X mau tengok aku merempit ke?

~filzah~ said...

rugi x mintak ngn encik kahar...die dpt tiket grand stand tgk moto gp....

Don Balon said...

Koi lari tajuk sket 12 darjah..
kompeni koi DHL taja F1, tapi haram kedekut tak bagi langsung tiket ke staff..kalau tak pree pun bagi la subsidi tiket ke staff..

arrggh,,maleh koi nok bisinc2 karanc shahrir samad kater koi minda subsidi..

prejudis said...

takda/itu post rock

Dzulkarnain Mohamad said...

ape da.. aku ingat dah takda simbah2 arak bila main kat mesia..

lg besar botol todi tu aku tengok..hish..

mana awek kebaya? seksi sama cam wat kat negara luar. aku ingat dia main kat jepun..

kecik said...

saye start tengok moto gp dari kecik
dari zaman mick doohan dengan ape tah.lupa nama dia
rossi pon best gak.agak2 pas rossi xde malas da kot nak tgk

utopia said...

xminat2
minat bola je

Fiziy said...

aku pun harap tahun depan aku mampu pergi. tahun ni kene saving sbb nex month roger federer dtg lagi. HAHA

mrblind said...

mmg best la the doctor..aku minat dia sbb dia start dari bawah..125cc..250cc dan skrg 500cc..champion lak tuh..

Redzwan Abdullah said...

Aku tak tau nak komen ape...
Tapi letak je la komen ok?
haha
Rossi mmg best...

sAfFiYaHnAjLah said...

huahua..teringat daku dzaman kegemilangn ku litar jln kg..
haha..
betul2..simpn duit eh...
jmpa d sana..thun neh melepas ag..

lindosh said...

oo mau pegi itu litar sepang. jom pegi sesama nanti

l.i.f.e said...

best ke nengok org shiuuunngg sana...shiuunngg sini...bayar tiket mahal2, nampak depa lintas depan mata few seconds je...haihhhh...aint worth it

biskutrajin said...

baek tgk dpn tibi je...

padelkopak said...

farid,
ya saya mmg masih tidak berpunya.

farhana,
mahal.dalam ratus2 gak la.

tasikmerah,
gua setuju!

prejudis,
gua pon da lama x dgr pasal sarah.

anasir,
jgn la cabul mulut lu!

pjoe,
he's da man!!ya.

kikuri,
bln 12?ye ke?

sootsprite,
gua f1 mmg x bley blah!

suparjo,
bley gak.aksi suparman satuuuu!

filzah,
dia ade offer gua.

don balon,
kompeni yg kedekut.

dzulkarnain,
dunia dah nak kiamat.

kecik,
gua kecik2 layan satria baja hitam jep!

utopia,
bola pon bola la.

fiziy,
lu minat tenis rupanya.

mrblind,
rossi tu dtg dr keluarga org susah!

redzwan,
Liverpool is da best!

saffiyah,
jln kg?dgn basikal bmx eh...

lindosh,
ayuh pergi bersama!

life,
da minat bai.nak wat camne...

biskutrajin,
itula yg sering gua lakukan!

.::c!kzUrA::. said...

huh aritu zura dpt offer g tgk live kat sepang dr bos..tp tak dpt pg sbb eh abg zura ade wat open house...

rugi sehhhh...

p/s: dl penah p tgk f1 kat sepang..syioookkkk!! :D

padelkopak said...

cikzura,
gua moto gp ni mmg layan beb!!tp bab f1 ni kureng sket sbb aksi potong-memotong x banyak...

Suka Bebel said...

motor aku tak tengok kat sepang, tengok kat tb jek.tapi kalau F1 memang aku ketagih.hehe

Diloz said...

aku tak pernah kesana.
walau aku tak berapa minat,aku rasa mesti pergi sekali sebelum 2o10.

macam mana nak pergi sana eh?

padelkopak said...

suka bebel,
gua plak terbalik, klu bley nak layan live depan mata moto gp beb!!

diloz,
klu lu da ada azam, baguslah...
lu bli je tiket kt litar atau mana2 kaunter yg dibuka.x pon online kot...

cerita dewasa said...


Keep up the good work!
Thanks for sharing.
cerita dewasa / cerita 17 tahun / cerita panas
cerita sex / cerita abg / cerita bokep / gambar bokep
abg hot / gambar hot / cerita horny / cerita hot