Wednesday, October 8, 2008

Aku pasrah

Malam semalam. Lepas Isyak. Aku bersedia untuk ke sekolah.

Nak mengajar budak tingkatan 3. Mata pelajaran Ilmu Hisab. Mereka sangat-sangat lemah subjek ni. PMR dah dekat. Tu yang aku kecewa. Tapi aku tetap nak membantu mereka. Sementelah, aku guru Ilmu Hisab mereka. Maka, kelas tambahan lah nampaknya.

Sebelum keluar rumah. Aku seperti biasa, mengalih saluran tv. Sekali alih. Tv3 menayangkan cerita Dunia Baru the movie. Dua kali alih. Astro Ria menayangkan cerita Cuci. Pergh!! Memang kecur liur dibuatnya. Aku memang dah lama mengidam nak tengok cerita-cerita tu. Masa tu tangan aku dah menggeletar pegang remote. Tak semena-mena.

Aku serba salah. Antara cerita kegemaranku atau pelajar-pelajarku? Aku dengan selamba membuat keputusan. Keputusan yang bertentangan dengan kehendak diriku. Aku memilih pelajar-pelajarku.

Aku pasrah...

P/s : Amacam...gua ada tokoh tak untuk membolot Anugerah Guru Cemerlang 2008?

30 comments:

Jack a.k.a adDam said...

Bagus!
Ilmu memang patut dikongsi...
Cuci tuh nanti konfem repeat balik, tadehal...
Dunia Baru The Movie tunggu jek raya taun depan...

Tibe² mood aku jd baik dan siyes... Haish...

jac said...

xpe2..
nnt ko beli je cd..
hari2 pn bleh tgk

Farid Abu Talib said...

kahkahkah anugerah ini siapa yang bagi? seri angkasa atau ilahi? kahkahkah

Redzwan Abdullah said...

haha
nak ambik anugerah tue ker?
atau nak ngorat student?
haha
kantoi...

utopia said...

emm bagus2 padel
emm xpe cite 2 blh download atau beli dgn lanun...

FiNa SoPHie said...

nak kena bg award cekgu paling berdedikasi neh.. ahaha

hajime said...

kalau aku pung...
pilih pelajar...
bukan pasal hatiku murni...
cr cuci leh carik ape...
=op

farah sr said...

cuci ngan dunia baru ada repeat tengok...
anak murid fail kalu, cikgu kena repeat ajar...

alif-mikail said...

Cekgu rupenye aok..
sungguh cemerlang gemilang! sure dapat A belaka2..

aRe You? said...

hahahahahha...sian...

tu je i leh ckp :P

Si Kachak Suparjo said...

Ah ko!

Baru kene goda skit dah goyang. Hape sgt la muvi2 tu. Kan bleh sambor pirate punye, pastu ko tgk la 18 kali sampai puas.

biskutrajin said...

kompem student2 ko saaayyyyaaaaang ko..eheh

ad3ck said...

bukan setakat anugerah guru je, dapat great teacher sekali nnt. hehe salam kenai.

alif-mikail said...

Padel..
tapi kalu murid² semua dapat E+ .. menjawab la aok nanti ahahhaha

Dzulkarnain Mohamad said...

biasa la mcm tu..padahal kalau takde kelas tu entah tak nak pulak kau tengok muvi2 tu..

Izzah Malik said...

xpe xpe,
hari guru tahun depan saye calonkan awak oke?
pastu kalau menang,saye bagi awak dvd original punye muvi2 tuh

XD
*saye suke dengan semua cikgu.

fARHaNALiCiOus said...

bawak tivi gi skOla.
aha~~

Cintawinn said...

Kau telah mbuat pilihan yg tepat..sbb citer Cuci tu x best..Dunia Baru the Muvi plak biasa2 aje..

Did said...

aku tak tau nak komen ape...
aku rase ko patot ajak murid2 ko tgk muvie tuh skali. anugerah tuh ko mtk dgn anak2 murid ko.

shahril mohammad said...

tak.
kau tak ikhlas.

ah tok said...

JGN HARAP ANUGERAH


HARAPKAN PAHALA MENANTI DI SANA


.

Pecah Kepala said...

sampai siaran tv pon ingat murid murid. cikgu yang bertauliah. haha

Kema said...

akak terharu dik.

he he ;)

poyotito's said...

cilakak!
gua baru nak up.
tau2 lu dah sendiri up.

alah,cerita tu bukn best pun bai.
tak rugi langsung tak tengok.

Don Balon said...

cikgu padel..
molek aa gitu.. kalu koi jadi anok murid aok koi doh tangkap leles doh..

rahimin idris said...

tah. cerita cikgu shaari lagi bes. hahaha

Kikuri said...

Padel,
Aku rasa aku sukala blog page kau. Izinkan aku me'link'kannya ke blog page aku...

BTW, ajar sekolah mane ek?

padelkopak said...

jack,
nak tunggu thn depan tu yg x larat...

jac,
ok gak idea tuh!

farid,
gua lebih rela anugerah dr Ilahi.

redzwan,
dua2 aku xnak!haha

utopia,
bagus sgt ke aku?

fina,
segala jenis award gua terima jep.

hajime,
pelajar kita tanggungjawab kita!

farah sr,
itu kalu betol, sindri susah juga.

alif-mikail,
makacih!!

ayu,
hahaha.tu je yg aku bley gelak.

suparjo,
ok.aku da x goyang da skang!

biskutrajin,
kompem.sume sayang aku!

ad3ck,
salam kenai gak.

dzulkarnain,
tau xpe.baik aku tido!

izzah,
*saya suke dgn sume murid*

farhanalicious,
xyah bawak.kt skul aku ade tv.

cintawinn,
aku rase cm best je...

did,
tu ko dah komen...

shahril,
adusss!!

ah tok,
jawapan lu mmg sejuk telinga...

pecah kepala,
ini yg gua rase tersipu-sipu ni...

kema,
gua lg terharu.

poyotito's,
gua up sket jep!!

don balon,
ramai da yg tangkap leleh.

rahimin,
cikgu shaari?

kikuri,
silakanlah.tq.ajar kt sek men di felda keratong.tau ke?

CoOkiE MoNSter said...

ek'eleh...cam nk puji diri sdri jek ko nih..mmg ler ko akan plih students ko. kalu x, cekgu apo nih..hehe

padelkopak said...

cookie monster,
klu aku x pilih student...makanya aku adalah cikgu yg ntah apa-apa ntah!!