Wednesday, November 12, 2008

Gua ngan cicak memang tak ngam..!!

Aku lapar. Teringat ada lauk ayam pedas dalam peti. Boleh juga panaskan lauk dan makan dengan nasi nanti. Itu yang aku fikirkan sejak tadi.

Pergi dapur. Aku berhajat nak tanak nasi. Lalu aku terus menghampiri rice cooker. Buka saja tudung rice cooker. Ada seekor cicak bersaiz king tengah berlingkar. Apa lagi?. Melompat 'kegirangan' lah aku. Masa itu juga. Tudung periuk entah ke mana. Aku sendiri entah ke mana.

Tidak semena-mena kaki aku memecut laju. Secara tiba-tiba. Habis satu rumah aku tawaf. Aku sudah hilang kawalan. Memang tak boleh control. Ketika itu. Tuhan saja yang tahu perasaan aku. Terasa macam nak buat panggilan kecemasan saja. Paling tidak. Meminta bantuan orang kampung.

Aku memang jenis yang tak boleh tengok cicak. Baik posisi statik. Mahupun yang dalam keadaan tergesa-gesa untuk bersembunyi. Setelah ternampak kelibat manusia. Yang sudah terkulai tidak bernyawa pun sama saja. Geli nak mati. Ya. Geli yang amat!

Lepas beberapa ketika. Setelah emosi aku stabil. Aku menggunakan batang penyapu untuk memastikan tiada lagi makhluk tersebut. Setelah segalanya selesai. Makanlah aku dalam keadaan yang tidak berapa selera. Pada petang itu. Setelah kotak fikiranku masih dibelenggu imej binatang bergelar cicak.

Cicak yang aku jumpa tadi. Aku syak cicak jantan. Sebab berwarna hitam. Kalau betina mesti putih kat area muka. Pakai fair & lovely mungkin. Lagipun tiada sehelai rambut pun di kepala. Mesti skinhead ala Mawi. Kalau betina mesti rambut ikal mayang. Lurus teknik rebonding paling tidak. Aku melawak saja!

P/s : Gua memang geli gila kat cicak beb!! Sumpah. Start dari hari tu gua dah mula rasa sangsi nak buka rice cooker laju-laju. Mesti pikir dua tiga kali sebelum menjengah ke dalam. Cilakak punya cicak..!!

49 comments:

Suka Bebel said...

aku pun geli gak tapi takde teruk macam kau.kalau aku jumpa terus aku bunuh.kalau aku jadik kau masa tu aku onkan periuk tu biar dia mati kepanasan.itu boleh kau jadikan lauk tambahan.ha ha ha


p/s:patut la aku nampak seekor cicah sedang cuba melarikan sebotol ubat panau kat tesco ari tu, dia silap ubat rupanya.hehe

shampd said...

kalu tiba2 la cicak muncul depan cermin kete ko, agaknye mcmana plak? Ermm.. pikir jap.. oi jgn la ko wat cam 2, mcmana dgn kwn ko yg selalu muncul ptg jumaat & ahad ptg. p/s cicakman best oii bleh lompat jauh, lidah bleh pnjg.

Farid Abu Talib said...

kahkahkah. itu cicik. bagaimana dgn lipas? kahkahkah

Hanim said...

Erkkkk...tak macho aaa tengok cicak pon blh lompat! hhahahahah

Kikuri said...

Aku pon takut cicak... Masa aku dajah enam, aku demam. Then seminggu tak basuh kepala. So rambut jadik kusut. Tetiba laa pulak ada cicak masuk rambut aku then 'terperangkap'! Sampai skang aku seriau!!!!

.::c!kzUrA::. said...

hahaha...nmpak ganaz tp ngn cicak pon takut..

geli ati bc entry kali nih!! :D

mrblind said...

cicak tu bukan kategori makan orang walaupun ciri-ciri dia berat ke buaya..lu tak payah la takut..gua suggest lu kawin la..lepas ni lu tak payah susah-susah nak buka tudung rice cooker..

razor said...

ok what!

abg aku yg taf tu takut ngan katak. lagi haru..

aku? tolong jgn bg ular.

sekali terpandang, setiap hari termimpi2...

geli geleman i..tak kuasa u..

huhu

alif-mikail said...

cicak?

gila ah!
nanti besar jadik mengkarung..
besar lagi jadik biawak..
besar lagi jadi buaya..

bela la banyak2 .. ahhahaha

ceh!

hajime said...

pergh!
seb baik x jadik...
gelimat!!!

BudAk hijAu said...

Cicak..?comel ok...hehehehe..
semoga awk dan cicak akan berkawan baik nt.heh~

benjamin aka pekik lunak said...

uish..kira cicak tuh berlingkar atas nasi atau kat tudung periuk tuh, apa keadaan nasi?

rahimin idris said...

lu tak tengok cicak-man?

aRe You? said...

euww geli!!

i penah nak capai towel kat lam toilet..

skali cicak tu lari2 atas tgn i...


geli kan?


hahahhahahahaa

tasikmerah said...

hati2. kot2 celah2 ayam pedas tu pun ada cicak.

ha ha.

soot said...

hari jumaat lastik cicak
sunat weh
ahaha

Did said...

kah kah kah!
kite sama la bro! aku penah dpt cicak menggedik dlm baju aku. gile geli!! gelepor aku seharian di atas lantai rumah sampai ke malam. selepas itu tobat aku x pakai baju duk kat umah.

shahril mohammad said...

cicak
cicak
cicak
cicak
cicak
cicak
cicak

mimpi cicak la kau malam nanti. haha

Anasir said...

movie cicak men ko tengok tak?

Pecah Kepala said...

nasi masak cicak. jijik.

dakchomey said...

wakakaka..x pernah terjadi kat diriku...

farhanaLicious said...

hahaha. hey. cuba bukak dalam almari lama lak. apa yang ada. eheh!

Redzwan Abdullah said...

hoho...
Bukan senang nak jumpe laki yg lai tawaf rumah sebab cicak..
Member aku pon ada sorang takut cicak...
Senang je aku seksa die...

Macam mane?
haha...
Letak cicak atas perut die pastu telungkup dengan bekas minyak rambut... haha...Tapi pastikan die kena ikat dulu la...

padelkopak said...

suka bebel,
gua pon x terpikir lak camtu!klu tak selamba jer...

shampd,
gua mana layan cite cicakman brader!

farid,
dua-dua pon gua geli!tu yg gua selalu jerit2 minta tolong tu.

hanim,
gua mmg tak macho pon.

kikuri,
cicak tu tak lemas ke?

cikzura,
nampak je, tapi sensitif sebenarnya!

mrblind,
lu ade calon yg baik x utk gua?

razor,
nasib baik gua tak berapa tough!

alif-mikail,
ah, gua biawak ngan buaya mana goyang beb!

hajime,
auuwww!!

budak hijau,
cicak comel?lu biar betol...

benjamin,
cicak tu tgh bersantai dlm periuk yg kosong.

rahimin,
serius gua tak layan beb!

ayu,
gua tak penah lagi cicak meniti atas tangan!klu idak mau gua pengsan...

tasikmerah,
lu jgn macam2!x jadik gua nk dinner ni..

soot,
masalahnya gua nk lastik pon geli beb.

did,
klu gua pon gelepor brader!

shahril,
cilakak lu!

anasir,
gua x berapa berkenan cite tu!

pecah kepala,
kembang tekak gua beb!

dakchomey,
lu patut bersyukur!

farhana,
malas gua!nnt tak pasal2 cicak tu panggil geng2 die.sape susah?

redzwan,
lu jgn buat kat gua camtu sudahla!

pjoe said...

aku dulu biasa lastik cicak
gua king kt rumah bila bab lastik cicak ni

rakus2!

valsa nine said...

cicak takpe lagi beb! kalo ade katak kental degil dalam tandas cane?

kat umah sewa aku tu, ade katak wei dlm toilet.aku bajet dia mahu mengintai anak dara weii..

kitorg buang, dia masuk balik. yang tak tahan nya, lepas kitorg buang katak tekad tu isi dalam plastik kemas2, ade pulak yang species lain datang..

aihh.. panggil kawan ke ape? igt tempat lepaking/meeting point ke bilik air kitorg tu?

adehhh.. emo pulak!

Nisa said...

poyo la..cicak pun takut ke?! kata sayang binatang..

padelkopak said...

pjoe,
gua tau lu mmg champion!

valsa nine,
wah, tu kes teruk tu!jarang bley jumpa dgn katak yg gatal.

nisa,
gua geli-geli sayang gitu!auuwww...

azlin hashim said...

itu cicak man tuhh....

denanz said...

tapi cicak ok apa. jantan ke betina ke, taik maintain hitam putih.

farah sr said...

cicak dlm rice cooker tu idup ke dh mati?

padelkopak said...

azlin,
gua dah perati betol2!mmg bukan...

denanz,
tu lah satu benda yg unik pada cicak ni!dah mcm bendera pahang la.

farah sr,
mesti la hidup!tu yg gua pecut 100 meter tu beb.

are-name said...

hmmm gua tengah pk resepi nak buat cicak rendang ni.nanti bleh pos kat lu sekali harharhar

~cik manis~ said...

snggh terserlah kemachoan anda biler lari kliling umah coz takot ngn cicak..haha

poyotito's said...

balerr..takut sungguh gayanya aok nih

prejudis said...

beli perangkap yg ridsect punyer.
dan bakar mereka

raisadora said...

dia kan sayangkan binatang mcm bole bakar2... ish3 ganasnya manusia terhadap binatang... kalau kita ditempat diaorg apa kita rasa... kata anda suka kucing... cuba suruh kucing halau tp jgn kasi mkn sbb geli... kucing biar mkn ikan sudah :) tp cicak n lipas mmg geli

prejudis said...

vokalis system of a down

padelkopak said...

are-name,
lu jgn!gua alergik lauk tu...

cik manis,
macho?lu perli gua eh.takpe dia..

poyotito's,
mmg dah terang2 gua kecut perut ngan cicak ni brader!

prejudis,
nak perangkap ke benda!gua tengok pon dah geli.

raisadora,
lu ni betol2 memahami isi hati gua la!ni yg gua suke ni.

prejudis,
ok.gua x perasan nama dia!tp band tu gua layan juga masa muda2 dulu..

Fiziy said...

HAHA tak macho ar terloncat jumpe cicak... camni kau tak boleh la nak support local movie yg yusry sebok promote skrang ni. CICAKMAN 2. huhu

Ezwin said...

Aku x takut cicak.Macho x aku??

padelkopak said...

fiziy,
cicakman mmg gua x berapa nak layan!

ezwin,
a'ah la!macho la kau aku tengok...

zairi said...

kira ok la tu cicak.kalo lipas tengah terbang nak hinggap kat muka lu amacam?

CoOkiE MoNSter said...

Cube bayangkan ade sekor cicak duk kat atas tangan ko,then at the same time dpan ko ade aweks jelita. Agak2 ko nak wat meroyan x time tu?? haha...i wonder..

padelkopak said...

zairi,
klu gitula gayanya, mmg gua akan pecut keliling satu kampung!

cookie monster,
time tu mmg gua dah tak pandang dah aweks2 ni!selambe je gua akan meroyan secara terang-terangan.

kotak-katik said...

cicak mmg biadap.

aku pun benci.

mari kite bt group membenci cicak bersama2.

haha.

padelkopak said...

kotak-katik,
gua setuju!ayuh kita tubuhkan kelab anti-cicak bersama-sama...

cer_1pLuScaRrOt said...

aiyoo..cicak pown mau tkut kaa..
hehe.cicak ngn sye kwn baek tue..tidur sme2,mkan kongsi..


p/s:haha..kelentong jer...

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇