Wednesday, September 2, 2009

Dulu dan Kini part 2



Warisan

Disini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Disini tersemai cita cita
Bercambah menjadi warisan

Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Kemana harusku bawakan
Kemana harusku semaikan cinta ini

Betapa
Dibumi ini ku melangkah
Keutara selatan timur dan barat
Ku jejaki

Aku
Bukanlah seorang perwira
Gagah menjunjung senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini

Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampaikan pesanan
Aku lah penyambung warisan

Notakaki : Bila sebut pasal kemerdekaan mahupun hari kebangsaan, gua memang tak sah kalau tak teringatkan lagu old-school ni. Sebelum ni mana gua pernah ambil port pasal lagu-lagu berunsurkan patriotisme ni brader! Mana kena dengan jiwa muda remaja gua. Tapi semua itu sudah berubah. Kini gua lebih megerti dan menghargai. Betapa indahnya bumi bertuah ini. Salam kemerdekaan yang ke-52 Malaysia...

16 comments:

biskutrajin said...

idop sudir!!!

Did said...

wah...kau berjiwa patriotik lah!
*senyum-senyum*

d.o.n.u.t.m.a.n.i.s said...

baru je ajar budak-budak nyanyi lagu ni.

d.o.n.u.t.m.a.n.i.s said...

baru habis belajar? kpli ke? saya dulu pun dapat surat lambat. selamat menunggu lah ya!

d.o.n.u.t.m.a.n.i.s said...

3 tahun? lama tu.. dulu ambik course ape?

d.o.n.u.t.m.a.n.i.s said...

kenapa tak cuba nasib jadi engineer? saya ambik tesl di um.

d.o.n.u.t.m.a.n.i.s said...

oo.. cikgu maths rupanya. menarik.

Cik_daya said...

salam kemerdekaan

skati anak malaya said...

bersemangat sungguh sepupu ku ini..
bagus.......

Anonymous said...

wa..smart r you nie..

Nad said...

samat tahun baru wok....

dakchomey said...

lagu ni penah membuatkan ku menitis air mata...

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

~WinN...iS tHe NaMe~ said...

Perrhh, ko lagi lama tak update dpd aku rupanya..huhu

alif-mikail said...

PATRIOT!

` Maaf koi tengah tengok citer ni la..

lalalalalala

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)